Woningruilen

Woningruilen

 

Het woningruilen is tegenwoordig een trend. Soms bent u (tijdelijk) uitgekeken op je woning omdat je het misschien te klein vindt, of dat de omgeving niet meer bij je past. Woningruilen is dan dé oplossing om daar iets aan te doen. Het woord verraadt al waar het voor staat: woningruilen, je ruilt jouw eigen huurwoning in voor een andere woning.

woningruilen

Woningruilen regels

Het is vanzelfsprekend dat je niet zo maar 1,2,3 je woning kan ruilen. Je hebt immers te maken met de verhuurder én de gemeente. Beide partijen moeten daarom ook instemmen met jouw verzoek. Je moet voor woningruilen ook een verzoek indienen bij de gemeente, zij kunnen je daar dan uiteindelijk een woonvergunning afgeven.

 

Woningruilen manieren

Het woningruilen is natuurlijk een eenvoudige en snelle manier om een andere woning te vinden. Maar waar kun je hiervoor terecht? Op internet kun je makkelijk een aantal sites vinden met een database waar allerlei mensen zijn/haar woning aanbieden voor een woningruil. Je kan op deze sites specifiek zoeken naar jouw wensen om te ‘woningruilen’. Je komt hier makkelijk in contact met de andere aanbieder waardoor je de ruil samen af kan handelen. Een handige tip is om foto’s van het desbetreffende huis erbij te plaatsen, dit lijkt logisch maar veel mensen vergeten dit toch, omdat het hierbij om een tijdelijke ruil gaat.

 

 

Hier meer informatie over huur woningen Eindhoven.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.demakelaarvaneindhoven.nl/woningruilen/